Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής & Διαχείρισης Φυσικών Πόρων – Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (537)

Ethniko & Kapodistriako Panepistimio Athinon - Oikonomologos.gr - logoΤο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής & Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καλύπτει τις απαιτήσεις της εποχής για γνώσεις στις κατευθύνσεις επιστημών και τεχνολογιών της γεωργίας, της αγροδιατροφής και της διαχείρισης φυσικών πόρων.

Επίσης, εκτός των παραπάνω, στοχεύει στην προαγωγή της επιστήμης της γεωπονίας, των τροφίμων και της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω της εφαρμογής διεπιστημονικών προσεγγίσεων και τεχνολογιών με απώτερο στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου και την προσαρμογή του αγροδιατροφικού τομέα στις νέες προκλήσεις της αγοράς καινοτόμων αγροτικών προϊόντων, τροφίμων και υπηρεσιών.

Απευθύνεται σε απόφοιτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που οραματίζονται να γίνουν επιστήμονες και επιτυχημένα στελέχη στις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα και των σύγχρονων περιβαλλοντικών τεχνολογιών και προσεγγίσεων της κυκλικής οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα έχει σκοπό την παροχή γνώσης και την ανάπτυξη έρευνας σε αντικείμενα που αφορούν την:

  • Ανάπτυξη και διαχείριση της φυτικής και ζωικής παραγωγής με χρήση νέων ευφυών τεχνολογιών της γεωργίας ακριβείας
  • Επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων με έμφαση στην αυθεντικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και την ανάδειξη της ποιότητας τους
  • Ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος με ταυτόχρονη αξιοποίηση των παραπροϊόντων αγροτικής παραγωγής
  • Αγροτική οικονομία και διοίκηση αγροτικών επιχειρήσεων με έμφαση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Οι φοιτητές μέσω του προγράμματος σπουδών θα εφοδιαστούν κατάλληλα για ένα παραγωγικό και ανταγωνιστικό επαγγελματικό μέλλον με προοπτικές συνεχούς εξέλιξης, καθώς θα λάβουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις σε ένα ευρύ κύκλο επιστημών, από τη Χημεία δίνοντας έμφαση στα τρόφιμα και την Βιολογία δίνοντας έμφαση στις μοριακές τεχνικές στα τρόφιμα, μέχρι την Πληροφορική δίνοντας έμφαση στα ευφυή συστήματα και την Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Ως εκ τούτου, οι πτυχιούχοι του Τμήματος μπορούν να απασχοληθούν επαγγελματικά τόσο στο Δημόσιο (υπουργεία και οργανισμούς που εκπονούν και διαχειρίζονται προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης και καινοτομίας) όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούσαν να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις πρωτογενούς και αγροδιατροφικού τομέα, σε εταιρίες συμβούλων στον τομέα της γεωργίας ακριβείας, στη διαχείρηση των βοσκήσιμων γαιών, καθώς και στην πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων.

Website