Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (642)

oikonomiko-panepistimio-athinon-opa-oikonomologos

Oikonomiko Panepistimio Athinon - Oikonomologos.gr - logoΤο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΟΔΕ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) αποτελεί το αρχαιότερο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και η ίδρυση του συμπίπτει με την ίδρυση της ΑΣΟΕΕ.

Το συγκεκριμένο Τμήμα έχει την υψηλότερη αναγνωρισιμότητα στην αγορά εργασίας στο είδος του, είναι πρώτο στις προτιμήσεις των υποψήφιων φοιτητών μεταξύ των αντίστοιχων Τμημάτων των άλλων Πανεπιστημίων της Ελλάδας και οι πτυχιούχοι του γίνονται δεκτοί για τη συνέχιση των σπουδών τους σε διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Προκειμένου να πραγματοποιήσει τις επιδιώξεις του, το τμήμα ΟΔΕ έχει διαμορφώσει ένα σύγχρονο Πρόγραμμα Σπουδών το οποίο επιδιώκει τη μετάδοση διευρυμένης γνώσης στην Οργάνωση και Διοίκηση των Επιχειρήσεων και εξειδικευμένης γνώσης σε αντικείμενα αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Πτυχιούχοι του τμήματός έχουν επανδρώσει τον ιδιωτικό τομέα, το δημόσιο τομέα, ενώ παράλληλα διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη κοινωνική και πολιτική ζωή της Ελλάδας.

Σημαντική είναι άλλωστε και η συμβολή του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στη προαγωγή της έρευνας.

Η δημιουργία και η συμμετοχή σε πολύ αναγνωρισμένα μεταπτυχιακά προγράμματα αλλά και η λειτουργία σημαντικού αριθμού εργαστηρίων συμβάλλει στην ενίσχυση της ερευνητικής προσπάθειας όλων των μελών του διδακτικού προσωπικού ενώ συνδράμει αποφασιστικά και στη δημιουργία των επιστημόνων του μέλλοντος.

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Η πλειονότητα των στελεχών ιδιωτικών και δημόσιων επιχειρήσεων και Οργανισμών είναι πτυχιούχοι του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΟΔΕ).

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Τμήμα ΟΔΕ έχει δημιουργήσει εκπαιδευτική παράδοση στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων, διότι καλύπτει όλα τα αντικείμενα της Διοίκησης των Επιχειρήσεων (Λογιστική, Χρηματοδοτική Διοίκηση, Φορολογική, Ελεγκτική, Μάρκετινγκ, Γενικό Μάνατζμεντ, Διοίκηση Προσωπικού, Διοίκηση Παραγωγής, Πληροφοριακά Συστήματα, Βιομηχανικές Σχέσεις κ.λπ.).

Επιπλέον, παρέχονται επαρκείς γνώσεις από την Οικονομική και τη Νομική Επιστήμη, οι οποίες είναι καθοριστικής σημασίας για την ποιότητα των διοικητικών και επιχειρηματικών αποφάσεων.

Το Τμήμα ΟΔΕ κατέχει σημαντική θέση μεταξύ των αντίστοιχων Τμημάτων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας λάβει το βραβείο Erasmus για ευρωπαϊκά διαπανεπιστημιακά Προγράμματα Σπουδών, και γι’ αυτό οι πτυχιούχοι του έχουν πολύ καλές προοπτικές απασχόλησης και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Website